dimarts, 23 de febrer del 2010

UN EXEMPLE PER A TOTS: EL DOCTOR MOISÈS BROGGI

Crec que aquest veritable savi ens pot ensenyar moltes coses. Està a punt de complir els 102 anys i la seva lucidesa ens deixa colpits. Us recomanem els seus dos llibres de memòries. Us oferim alguns fragments de l'entrevista publicada ahir a El Periódico. Està proposat com a Català de l'any. Penso que el títol seria ben merescut.

En què nota el pas dels anys?
Amb l'edat, la ment ha anat creixent i el cos minvant (...)
Com es conserva el cervell?
Es conserva pensant, sense parar. A mi m'interessen les coses. Estic convençut que si m'assegués en una cadira sense fer res interessant, em quedaria allà per sempre. La vida és como una bicicleta: si et pares. caus.
Quina actitud és imprescindible per poder viure en pau amb un mateix?
Respectar els altres. Jo he viscut moments feliços i moments desgraciats. Qui viu de diversió en diversió s'equivoca. Hem de passar desgràcies per poder entendre les dels altres. Si no, no pots tenir compassió ni posar-te en el lloc de qui pateix.(...)

dilluns, 22 de febrer del 2010

25 ANYS DE LA MORT DE SALVADOR ESPRIU

Crec que val la pena recordar aquest insigne poeta, rellegir els seus poemes o escoltar les versions musicals que en va fer en Raimon.
Una petita mostra:

ASSAIG DE CÀNTIC EN EL TEMPLE

Oh, que cansat estic de la meva
covarda, vella, tan salvatge terra,
i com m'agradaria d'allunyar-me'n,
nord enllà,
on diuen que la gent és neta
i noble, culta, rica, lliure,
desvetllada i feliç!
Aleshores, a la congregació, els germans dirien
desaprovant: "Com l'ocell que deixa el niu,
així l'home que se'n va del seu indret",
mentre jo, ja ben lluny, em riuria
de la llei i de l'antiga saviesa
d'aquest meu àrid poble.
Però no he de seguir mai el meu somni
i em quedaré aquí fins a la mort.
Car sóc també molt covard i salvatge
i estimo a més amb un
desesperat dolor
aquesta meva pobra,
bruta, trista, dissortada pàtria.

dilluns, 15 de febrer del 2010

DEBAT

ACTE

dimarts, 16 de febrer de 2010
Ona Codinenca debat sobre la independència
20.00h - Casal Cultural Codinenc



Ona Codinenca, la ràdio municipal de Sant Feliu de Codines, organitza el debat central de la campanya per la consulta popular del 28 de febrer a Sant Feliu.

El debat serà dimarts 16 de febrer a les 8 del vespre al Casal Cultural Codinenc, i posarà cara a cara dos personatges d’ideologies marcadament diferents.

Per un costat ens acompanyarà Montserrat Nebrera, advocada, professora de Dret Constitucional a diverses universitats, i diputada pel Partit Popular al parlament de Catalunya fins al juliol del 2008, que defensarà el NO a la consulta popular.

Per l’altre costat, i defensant el SÍ, hi haurà Vicent Sanchis, professor de la Universitat Ramon Llull, director del diari Avui del 1996 al 2007, i actual director del Canal Barça.

Els dos ponents seran moderats per Joan Pallarès, veí de Sant Feliu i professor de Català, i tots ells seguiran la batuta d’Àlex Mir, director d’Ona Codinenca i presentador de l’acte.

L’objectiu de l’emissora és compartir la senyal del debat amb les emissores de ràdio i canals de televisió que així ho desitgin. El programa
es realitzarà en directe des de la mateixa sala del Casal Cultural Codinenc, i començarà puntualment a les 8 del vespre.

Conscients de l’espai limitat que disposem a la sala on es farà l’acte, demanem als mitjans interessats que ens ho facin saber amb certa
antelació per tal de poder preveure les necessitats tècniques de cadascú.


Organitza: Ona Codinenca