dimecres, 9 de setembre de 2009

UN NOU CURS

En el llibret "EDUCAR LES EMOCIONS" (Maria Àngels Viladot, Editorial UOC) hi trobo algunes reflexions sobre la lectura que vull compartir, ara que comença un curs nou:
"LLegir no és cap luxe ni cap satisfacció privada, abans de res, és una necessitat de la qual depèn la qualitat de la nostra vida i la nostra convivència. La lectura ens permet accedir a la cultura, que, com molt bé diu el filòsof José Antonio Marina, no és altra cosa que l'experiència de la humanitat, sense la qual acabaríem caient en un primitivisme buit. Es pot creure en els llibres o no. Per a nosaltres, entesos en el seu format original en paper, constitueixen una eina extraordinària, un element fantàstic que ha estat i és imprescindible per al progrés de la humanitat, com també ho van ser l'invent de la roda i el descobriment del foc. Però, a més, la literatura és un gran instrument per millorar la nostra relació amb el llenguatge, i aquesta particularitat és especialment determinant, perquè la nostra intel.ligència és lingüística".
Suposo que tots hem aprofitat l'estiu per llegir tot allò que teníem pendent. Personalment he tingut algunes hores de tranquil.litat quasi absoluta. He pogut llegir molt. De tot el que he llegit destaco: l'assaig de l'Enric Vila sobre la figura de Josep Pla, una biografia del polític Ramon Trias Fargas, de Jordi Amat i el Plantem cara, de Joan Solà.
Que tinguem tots un bon curs i unes bones lectures!