dilluns, 2 de juny de 2008

UN ADÉU ESPERANÇAT

PARAULES DE COMIAT AL CONSELL ESCOLAR DE L’HOSPITALET

Després de molts anys d’estar present a les reunions al voltant d’aquesta taula, arriba el moment del comiat. Hem de deixar pas a nova gent amb noves idees.

Formar part d’aquest Consell ha estat un honor per a una persona com jo que porta uns 50 anys vivint a L’Hospitalet i 45 anys seguits ensenyant i educant a cavall dels barris de Can Serra i Pubilla Cases.

He pogut veure diferents regidors (un record especial per a la Montserrat) i diferent personal responsable de l’àrea d’Educació (un record també per a la Patrícia). El meu reconeixement per a tots els que avui formen l’equip d’aquesta Àrea. Crec sincerament que el regidor hauria d’estar ben orgullós de tenir al seu servei persones de tanta vàlua i dedicació.

Amb tots ells i amb tants companys de l’escola pública I concertada he col.laborat amb l’objectiu de millorar l’educació a la nostra ciutat.
Hem defensat sovint posicions no coincidents I jo ho he fet sempre des de la passió que he sentit I sento per l’educació i des de la convicció que la llibertat, la responsabilitat i la justícia, en el nostre camp, com en tots els altres, han de ser la máxima aspiració dels que treballem a l’escola.

Crec sincerament que només una educació integral pot fer veritablement lliures els nostres fills i néts.
I l’educació integral passa per aconseguir que nois i noies, amb l’esforç, la tenacitat i la perseverança esdevinguin persones preparades.
Em fa l’efecte que massa sovint caiem en el parany de facilitar en excés les coses als nostres infants i als nostres joves.
Penso que cal redreçar el rumb que portem: el nostre país necessita generacions que quan prenguin el relleu de les actuals tinguin uns objectius més elevats.
Correm el perill de no poder superar el carreró sense sortida en què ens hem anat posant, el carreró que representa una societat egoista, materialista i consumista. Una societat que aparentment ens ho dóna tot, però que en realitat ens pren allò que és més esencial per a l’home.

Cal dedicar tot el nostre potencial a oferir uns ideals encoratjadors al nostre jovent i mostrar-los unes referències clares que contrarrestin els efectes perniciosos dels models que els ofereixen bona part de la societat adulta i dels mitjans de comunicació i d’oci.

A la cita clássica de “la veritat us farà lliures” jo hi afegiria un a máxima educativa que hem de ser capaços de transmetre a pares i fills: “Només l’estudi, la cultura i una preparació intel.lectual profunda i crítica us farà lliures”.

Gràcies a tots i perdoneu si m’he estès massa.
Resto a la vostra disposició.
L’Hospitalet, 2 de juny de 2008

1 comentari:

Montse ha dit...

M´ha agradat molt aquest comiat! Però perquè t´acomiades? Encara tens molt a dir!!!